Șanse pentru copiii valoroși. Școli de prestigiu oferă burse de studii pentru cei care nu pot plăti taxele

10 februarie 2018, 17:56

Ioana este elevă în clasa a IX-a la una dintre școlile internaționale de prestigiu din Capitală, unde taxa anuală ajunge la 20 de mii de euro. Este o sumă mult prea mare pentru familia ei.

Ioana a obținut însă o bursă de studii. A lăsat deoparte curricula românească și se pregătește de admiterea la o facultate din străinătate.

Între 3 și 5 elevi primesc astfel de burse într-un an.

Când se face selecția elevilor se ține cont nu doar de rezultatele de la școală, ci și de activitățile de voluntariat, sport și de inițiativele în folosul comunității.

Și alte școli internaționale oferă burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la școală. Concurența este mare pentru că locurile sunt limitate.

După două săptămâni de testări intense la care s-au înscris câteva zeci de candidați, doar 4 elevi au fost selectați să urmeze programul de burse al unei școli private cu predare în sistem britanic, explică Mădălina Samoilă, jurnalist TVR.

Mihai este unul dintre elevii olimpici și studiază de 4 ani cu bursă la un liceu privat. A ales însă unul care urmează curiculla românească, iar numărul burselor este mai generos.

La finalul studiilor, cei mai mulți elevi merg la universități din Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Franța, Belgia și Norvegia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite