“Un secol de cinema românesc”, sărbătorit în perioada 14-22 septembrie. 14 săli bucureștene vor găzdui proiecții speciale

15 septembrie 2019, 12:43

Până pe 22 septembrie, 14 săli bucureștene vor găzdui proiecții speciale, reprezentative pentru 6 generații de cineaști români. Totul pentru a arăta diversitatea cinematografiei româneşti. Iar lista este completată de o serie de  documetare de referință dar și de o selecție de filme pentru copii.

Regizori importanți ca Radu Muntean, Cătălin Saizescu ori Corneliu Porumboiu vor susține ateliere de cinematografie pentru viiitoarea generație de actori, scenariști ori regizori ai filmului românesc. „Un secol de cinema românesc” se va încheia duminica viitoare, după o noapte dedicată în intregime filmului studențesc.

Proiectul „Un secol de cinema românesc” a debutat în 2017 în Portugalia și a continuat în Spania și multe țări din America Latină.

Este o inițiativă a DACIN SARA, organismul principal de gestionare a drepturilor de autor în cinematografia românească.

Proiectului s-au alăturat și Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Institul Cultural Român, Uniunea Cineaștilor și Primăria Generală a Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite