“Sunteți atât de proastă, încât e incredibil ce spuneți”. Jigniri în Parlament. În discuție: prima lege din pachetul pe justiție

6 decembrie 2017, 18:01

ACTUALIZARE După 10 ore de discuții în contradictoriu, certuri și jigniri, parlamentarii au parcurs puțin peste jumătate din cele 700 de amendamente depuse la legea 303 privind răspunderea magistraților, transmite Marius Vulpe pentru Telejurnal.

La ora 20.00 nu se mai prefigurează niciun vot final. Mai sunt doar 130 de deputați în sală, iar pentru votul final e nevoie de cvorum de ședință, adică de minimum 165 de deputați.

Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită„, „Nu vă hliziți fasolea inutil la mine, întâi spălați-vă pe dinți, aveți între dinți mâncarea aia de deputat„, „De ce nu căutați un coleg alfabetizat care să scrie o plângere penală la adresa mea„, „Dumneavoastră sunteți atât de proastă, încât e incredibil ce spuneți„, „Eu am o poză în care dvs. faceți sex anal„. Așa i s-a adresat Șerban Nicolae (PSD) lui Cosette Chichirău (USR).

Din păcate pentru mine, și îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat și am replicat pentru că n-am mai suportat insulta și calomnia repetate„, a declarat ulterior senatorul PSD.

Așa a decurs aproape jumătate din ședința de astăzi a plenului. Opoziția a cerut să se suspende dezbaterile privind statutul magistraților, din respect față de decesul Regelui, dar și să se amâne proiectele referitoare la statutul judecătorilor și procurorilor și cel privind modificarea legii ANI.

Propunerile au fost respinse și s-a ajuns la acuzații dure și jigniri.

Puterea a hotărât să nu se mai dezbată niciun amendament, ci doar să se voteze de urgență. Decizia a stârnit noi nemulțumiri și chiar un protest al deputaților USR.

În timp ce o parte a opoziţiei protesta în faţa tribunei, deputaţii PNL criticau puterea pe hol.

ACTUALIZARE A fost o zi plină, în care opoziția și reprezentanții puterii s-au contrat pe prevederile legii 303 privind statutul magistraților. Este prima lege din pachetul de acte pe zona justiției. Reprezentanții opoziției au făcut tot ce le era în putință pentru a tergiversa și chiar pentru a sista lucrările pe marginea acestui proiect de lege, subliniază Marius Vulpe pentru Telejurnal 17.00.

Au apelat la toate chichițele procedurale, testând rezistența reprezentanților puterii, care la un moment dat au clacat. S-a ajuns la înjurături, la jigniri, la cereri de sancționare a unor parlamentari precum social democratul Nicolae Bacalbașa. O dispută cu un limbaj suburban a avut loc între social democratul Șerban Nicolae, care a jignit-o pe reprezentanta USR, Cosette Chichirău.

Totodată, cei de la USR au luat cu asalt la un moment dat tribuna Camerei Deputaților pentru a explica amendamentele pe care cei din zona puterii au preferat să le supună votului fără o dezbatere. Drept urmare, parlamentarii și cei ai opoziției au asistat la un vot pe bandă rulantă, fără a se intra pe fond.

Sunt 300 de amendamente admise și alte 400 respinse pe acest proiect de lege.

Urmează încă aproximativ 3 ore de vot, estimează Marius Vulpe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite