„Scurtcircuit”, filmul inspirat de incendiul din 2010 de la Maternitatea Giulești, a ajuns în Parlamentul European

1 martie 2018, 14:21

Inspirat din tragicul eveniment din august 2010 când mai mulți nou-născuți au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie al Maternității Giulești, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenți, Melania și Emi, prinși în vâltoarea catastrofei.

Recomand oricui să vadă filmul ăsta, e o lecție de viață, pentru că am uitat să ne uităm la ceilalți. Am uitat să ne iubim aproapele și personajele pe care noi de obicei le întruchipăm încercăm să le apărăm. E o lecție de școală” – actrița magda Catone.

Pelicula a fost adusă la Bruxelles cu sprijinul actorului Mircea Diaconu, europarlamentar ALDE.

Funcția acestui film, care pornește de la o poveste adevărată, care a provocat în România emoții adevărate, poate continua mai departe pentru a repara și a învăța ce să facem pe mai departe și să nu se mai întâmple lucruri de tipul ăsta” – Mircea Diaconu, eurodeputat ALDE.

Povestea inspirată din realitate se anunță deja un succes.

Filmul este de o săptămână în cinematografe și mi se întorc niște vești foarte bune, mai ales că am luat la rând orașele și acum am ajuns în Parlamentul European, să le arătăm și politicienilor cam ce se întâmplă de fapt, e un soi de radiografie a societății noastre – Cătălin Saizescu, regizorul filmului.

Filmul este propunerea româneasca pentru premiile Lux, acordate în fiecare an de Parlamentul European pentru filmele europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite