“Nu am dorit să îi privăm pe copii de această masă caldă”. Motivul pentru care dascălii de la o şcoală din Arad nu au intrat în grevă

Dascălii de la Şcoala Gimnazială "Ilarion Felea" din municipiul Arad au refuzat să intre în greva declanşată de personalul din învăţământ, pentru a nu-i priva pe copii de masa caldă pe care o primesc în fiecare zi. Cei mai mulți dintre cei 400 de elevi de la această școală  provin din familii nevoiaşe.

06 Iunie 2023, 15:57 (actualizat 06 Iunie 2023, 16:08) Știrile TVR |
Masa caldă în școală

Reprezentanţii şcolii au declarat marţi, pentru Agerpres, că masa caldă, introdusă în urmă cu câţiva ani, a condus la reducerea absenteismului la cel mai mic nivel din istoria unităţii de învăţământ. Dacă elevii nu ar mai fi primit mâncare din cauza grevei "probabil mulţi ar fi renunţat la şcoală".

"Am luat decizia împreună cu majoritatea angajaţilor de a nu face grevă, pentru aceşti copii care provin din mediul dezavantajat şi pentru care masa de la şcoală poate este singura masă caldă de care se bucură. În plus, ne-am gândit şi la riscul de a-i readuce foarte greu la şcoală pe aceşti copii, mai ales că intrăm în vară, pentru că masa caldă are un rol important în prezenţa lor la cursuri", a declarat directorul Şcolii Gimnaziale "Ilarion Felea", Sofia Mladin.

"Nu am dorit să îi privăm pe copii de această masă caldă, foarte importantă pentru ei. Am ales să venim în fiecare zi doar pentru ei", a adăugat învăţătoarea Camelia Stoian, învăţătoare.

În 2018, Primăria Arad a cheltuit 350.000 de lei pentru amenajarea unei cantine mobile în curtea Şcolii Gimnaziale "Ilarion Felea", situată într-o zonă cu mulţi locuitori nevoiaşi sau cu elevi proveniţi din familii destrămate.

Cantina este construită din containere, având 25 de mese cu 100 de scaune, astfel că elevii servesc masa în patru ture.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 29°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI