„Lupta pentru viață este greu de descris!” Mărturiile unei românce stabilite în Italia, infectată cu noul coronavirus

28 martie 2020, 21:10

Maria Brînză are 49 de ani și de 20 de ani e stabilită în Italia. Mărturisește că viața i s-a schimbat brusc încă de la primul simptom.

Maria: Eu am fost dimineaţă la muncă, după masă m-am simţit foarte foarte rău. Am avut nişte dureri, dureri foarte mari de oase, muşchi, o slăbiciune că nu puteam să stau în picioare. Pe noapte mi s-a ridicat temperatura.

Primele simptome le-a avut pe 9 martie. A apelat la medicul de familie care i-a spus că, probabil, are gripă și nu trebuie să se alarmeze. Însă, starea ei de sănătate se tot agrava.

A durat 24 de ore până a aflat că este infectată cu noul coronavirus. Verdictul a fost dur pentru Maria care, în adâncului sufletului, spera totuși că nu i se poate întâmpla chiar ei una ca asta.

I s-a prescris tratamentul și a fost trimisă acasă pentru că despre internare nici nu putea fi vorba. Acum, Maria stă în carantină și s-a izolat de toată familia, adică de soț și cei doi copii.

De atunci, viața familiei Brînză s-a schimbat dramatic. Curățenia, dezinfectarea și respectare cu strictețe a normelor de igienă personală sunt mai presus de orice.

Maria recunoaște că, de când a venit de la spital, are în minte doar imaginea medicilor care depun eforturi supraomeneşti pentru a-și salva bolnavii.

S-a ajuns în această situație tot din cauza oamenilor care ar fi ignorat sfaturile date de autorități încă de la început, când focarul de coronavirus abia izbucnea, mai povestește Maria.

La mai bine de 10 zile de la diagnosticarea cu noul tip de coronavirus, Maria se simte mult mai bine. Dacă starea de sănătate nu se va agrava, atunci pe 2 aprilie va merge la spital și va face un nou test pentru a vedea dacă s-a recuperat complet.

Până atunci, va rămâne izolată și nu va face niciun gest care ar putea pune în pericol sănătatea celor din jur.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite