„Joaca de-a copilăria” continuă şi astăzi la TVR. Ce surprize îi aşteaptă pe copii în curtea Televiziunii Române

2 iunie 2017, 13:18

Avem pregătite noi surprize, concursuri, demonstraţii şi întâlniri cu mari campioni şi vedete. Toate, într-un adevărat maraton care se va încheia abia în această.

Printre invitaţii speciali se număra sportivi precum Marian Drăgulescu, Mihai Covaliu, Nana Falemi, dar şi îndrăgiţi cântăreţi.

Studioul Pangrati răsună şi azi de veselie, pentru că sportivii Marian Drăgulescu şi Mihai Covaliu vor face galerie la demonstraţii de arte marţiale, judo, scrimă, gimnastică artistică, aerobică şi ritmică.

Lumea celor mici nu ar avea farmec fără poveşti. Copiii au nevoie de basme, ca să înveţe lucruri, care altfel nu le-ar putea fi explicate. Colega noastră, Stela Popa, şi-a lansat azi, în România, a treia sa carte, „Sofia Păpădia”. Povestea e inspirată din dorinţa fiului Stelei de a avea o surioară. Primii care au aflat-o au fost copiii veniţi în vizită la Televiziunea Română.

1 iunie, la TVR

Copiii care au venit în curtea TVR de ziua lor s-au jucat pe console, în locul dedicat jocurilor pe calculator, alţii şi-au “speriat” părinţii cu “răni şi arsuri” căpătate în zona amenajată pentru efecte speciale. Cu toţii însă s-au transformat în zâne şi eroi de poveste la facepainting şi s-au delectat cu piese de teatru. Micuţii vizitatori au dat chiar şi o mână de ajutor filmărilor ediţiilor speciale ce s-au transmis în direct, au desenat şi modelat mici vase din ceramică sau au cioplit în lemn alături de artisti populari. Nimeni nu a ratat întâlnirea cu vedetele TVR, care nu au stat pe gânduri şi i-au însoţit în aventură, nu înainte însă de a cânta alături de reprezentanţii României la Eurovision, Ilinca şi Alex Florea şi Mihai Trăistariu.

„Mă bucur de evenimentul creat de voi, încerc să fiu cât mai mult în preajma copiilor, pentru că sunt foarte sinceri. Îmi amintesc că de 1 iunie ieşeam alături de familia mea, toţi eram liberi, ne jucam, mergeam la tot felul de evenimente şi în parc”, a declarat fotbalistul Ciprian Marica, prezent ieri în mijlocul copiilor.

Ieri, s-a aflat aici campioana olimpică la spadă, Ana Maria Brânză. „Au atâtea activităţi aici, cred că cei mici nu mă mai observă pe mine. Sunt curioşi de tot ce le-a pregătit TVR, au atâtea ateliere de pictură, olărit, sculptură… Mă bucur că această desfăşurare de forţe a Televiziunii Române a strâns atât de mulţi copii la un loc”, a spus sportiva.

Monica Roşu, prezentatoarea ştirilor din sport de la TVR şi multiplă campioană olimpică la gimnastică, priveşte zâmbind spre o fetiţă ce execută cu grijă figuri complicate la sol. „Chiar în drum spre TVR încercam să-mi amintesc cum erau zilele mele de 1 iunie. Sincer vă spun, amintirile sunt cam acelaşi. Eram în sala de gimnasică, nu conta că era vineri, sâmbătă, sau o sărbătoare. Eram la antrenamente. Mă bucur că TVR organizează „Joaca de-a copilăria”, mă bucur să văd pe chipul acestor copii fericire, bucurie. Cred că acesta este cel mai important lucru: să-i bucurăm şi să avem grijă de ei în fiecare zi. Sperăm să avem din ce în ce mai mulţi copii dornici să facă mişcare şi, de ce nu, sport de performanţă”, a spus Monica Roşu.

Televiziunea Română şi-a deschis porţile pentru „Joaca de-a copilăria”, dar nu au lipsit nici părinţii şi bunicii dornici să se joace, dar şi să intre în culisele emisiunilor favorite. 1 iunie a fost plin de surprize, dar şi astăzi, 2 iunie, TVR îi aşteaptă pe toţi cei curioşi să descopere lumea din spatele micului ecran la „Joaca de-a copilăria”. Vizitatorii se pot bucura de un tur ghidat al Televiziunii Române, atracţii la tot pasul, întâlniri cu vedetele televiziunii publice, dar şi cu vedete din lumea sportului şi a muzicii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite