“Încalţă un soldat ucrainean, dacă nu vrei să te descalţe un soldat rus” este mesajul unui medic basarabean stabilit în România care ajută soldaţii ucraineni

5 februarie 2023, 20:30

Încă de la începutul războiului, medicul Alexei Paluţă a inițiat campania umanitară „Încalţă un soldat ucrainean, dacă nu vrei să te descalţe un soldat rus.”

Medicul Alexei Paluţă, preşedintele Asociaţiei Tighina: Din februarie anul trecut şi până acum am reuşit să încălţăm în jur de o mie de soldaţi ucraineni. De fiecare dată ducem medicamente, încălţăminte, generatoare. Primul punct e Odesa, de acolo se distribuie la cei care se află în linia întâi.

Când merge cu ajutoare, medicul basarabean este însoţit de o refugiată din Ucraina. Natalia şi cele două fiice ale ei şi-au găsit adăpost în România. Acasă au rămas părinţii şi prietenii care apără Ucraina.

Împreună cu medicul Alexei Păluţă, Natalia și alți refugiaţii ucraineni din Bucureşti, adună bani pentru a cumpăra lucruri şi echipamente medicale necesare pe front.

Natalia Davîdova, refugiată din Ucraina: Ne ducem o dată la două săptămâni sau o dată pe lună, depinde cât de repede reuşim să adunăm totul…Pentru populaţia paşnică ducem produse alimentare, în special produse neperisabile. Pentru militari, ducem încălzitoare pentru mâini, picioare. E foarte important pentru ei…au degerături, asta pe lângă împuşcăturile care se aud non-stop.

Produsele sunt achiziţionate în baza unor liste întocmite de organizaţiile din Ucraina.

Alexei Paluţă este cunoscut drept ambasadorul filantropiei pe ambele maluri ale Prutului.

E stabilit de trei decenii în România, iar din 2007, a înfiinţat Asociaţia „Tighina”, prin intermediul căreia ajută mii de oameni.

Alexei Paluţă: Banii au fost adunaţi din ţară, majoritate din Bucureşti de la oamenii care au rămas sensibili, n-au aplecat urechea la propaganda rusească…Trebuie să-i ajutăm…Ucraina, la momentul de faţă, pentru noi reprezintă un zid, un zid împotriva fasciştilor ruşi.

Misiunea medicului basarabean este de a da o mână de ajutor soldaţilor de pe front dar și refugiaților.

Natalia aşteaptă cu nerăbdare ziua când se va întoarce definitiv acasă.

Natalia Davîdova: Sunt gata fiecare bucăţică de pământ să o sărut. Este patria mea. Noi vom câştiga, altfel nu poate fi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite