„În Mariupol este pur și simplu Iadul” | Care este situația în orașul ucrainean distrus de bombardamente, în care oamenii gătesc cu apă de ploaie

Maxar Technologies
Maxar Technologies
16 martie 2022, 11:14

Situația din orașul rămas fără apă, căldură și electricitate:

– Medicii și pacienții sunt ținuți prizonieri în spitalul regional de terapie intensivă Mariupol, a declarat Pavlo Kyrylenko, șeful administrației regionale Donețk. Kyrylenko a spus că un angajat al spitalului l-a informat că personalul și pacienții stau în subsol, unde bolnavii și răniții  continuă să fie tratați.

– Serghei Orlov, viceprimarul Mariupolului, a declarat că forțele ruse distrug orașul cu atacuri regulate. „Ieri, am numărat 22 de avioane care bombardau orașul nostru și cel puțin 100 de bombe pe care le-au folosit. Pagubele sunt îngrozitoare”, a spus acesta. Imaginile din satelit realizate de Maxar Technologies arată amploarea pagubelor.

– Aproximativ 350.000 de oameni sunt prinși în Mariupol și până la 2.500 de civili au murit, estimează oficialii ucraineni. Cei care au rămas sunt fără curent, apă și căldură. O femeie care a reușit să iasă din oraș a spus că a petrecut două săptămâni într-un subsol cu aproximativ 60 de persoane. O altă femeie a spus că a lăsat 17 persoane să se adăpostească în casa ei după ce locuințele lor au fost distruse și a gătit supă în grădina ei folosind apă de ploaie.

– Mult timp, nu s-au putut realiza coridoare sigure pentru evacuarea civililor din Mariupol, care este asediat  din 1 martie. Cu toate acestea, viceprim-ministrul ucrainei a declarat că aproximativ 20.000 de persoane au reușit să plece marți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite