“Fotograful Unirii”. Piesă adusă de Teatru de Artă din Deva pe scena TNB

Premieră la Teatrul Naţional. Piesa 'Fotograful Unirii', dedicată Centenarului, a fost adusă în Capitală de Teatrul de Artă din Deva. A fost organizat şi un prim vernisaj de portrete, realizate cu tehnica fotografică folosită în timpul Marii Uniri. A participat la eveniment și Camelia Csiki.

04 Martie 2018, 20:35 (actualizat 06 Martie 2018, 12:07) |
Fotograful Unirii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Actorii teatrului din Deva au pus în scenă povestea lui Samoilă Mârza, fotograful care în 1918 s-a dus pe jos din satul său, Galţiu, până în capitala Unirii. Acolo a făcut mai multe fotografii ale marelui moment din istoria României. Cinci s-au păstrat și au fost recondiționate de Radu Chindriș. Anul acesta, el va surprinde imaginea a 100 de români reprezentativi pentru România de azi, pe care îi va fotografia, după aceeaşi tehnică folosită de Samoilă Mârza, cu un aparat care are 100 de ani.

În foaierul Teatrului Național au fost expuse 33 de fotografii realizate de Radu Chindriș, însă doar trei portrete vor fi selectate pentru proiectul - 100 de chipuri româneşti- care vor reconstitui o radiografie a României de astăzi.

Următorul popas pe care-l vor face piesa şi Radu Chindriş va fi la Alba Iulia, la sfârşitul lunii martie.

Atât expoziția cât și piesa de teatru vor pleca într-un turneu susținut de Institutul Cultural Român în mai multe localități din țară și din străinătate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI