“Există o cerere mare şi o dinamică excelentă în 2022”. Ministrul grec al turismului anunță că sezonul se va deschide la 1 martie

Grecia începe sezonul turistic mai devreme
Grecia începe sezonul turistic mai devreme
17 februarie 2022, 15:53

Vassilis Kikilias, ministrul grec al Turismului: „Grecia este deschisă pentru toată lumea, începând de astăzi. Dar sezonul turistic propriu zis, sezonul estival, va începe pentru noi la 1 martie în acest an”.

Grecia a relaxat restricţiile de călătorie, iar turiștii cu schema completă de vaccinare nu mai au nevoie de un test negativ la intrarea în ţară.

Vassilis Kikilias, ministrul grec al Turismului: „Există o cerere mare şi o dinamică excelentă pentru turismul grec în 2022. Marii touroperatori, marile companii aeriene vor să prelungim sezonul, începând din martie şi până în decembrie. Acestea sunt semne solide pentru turismul elen”.

În 2020, în plină pandemie, turismul din Grecia a cunoscut cel mai slab an din istorie, cu doar şapte milioane de vizitatori care au adus venituri de patru miliarde de euro.

Dar în 2021, când sezonul a început oficial în luna mai, a început să se redreseze. Veniturile au urcat la 10,5 miliarde de euro, cu mult sub recordul istoric din 2019, când veniturile din turism ale Greciei au depăşit 18 miliarde de euro.

IOBE, un important centru de reflexie din Grecia, a prognozat luna trecută că turismul va fi cel care va ajuta economia Greciei să înregistreze în acest an un avans cuprins între 4,5% şi 5%.

Industria turismului reprezintă o cincime din Produsul Intern Brut al Greciei şi un procent similar din locurile de muncă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex