„Eşti în Dubai, nu în Constanţa!” Remarca zilei la turneul din Emirate, unde numeroși au fani au încurajat-o pe Simona Halep la meciul cu Eugenie Bouchard

20 februarie 2019, 08:01

Încurajată pe tot parcursul meciului de fanii numeroși din tribune, Simona Halep a jucat excelent și a trecut în două seturi, 7-6 (7-4), 6-4, de Eugenie Bouchard din Canada.

La interviul de pe teren, de la finalul meciului, reporterul a remarcat că susținătorii Simonei au creat o atmosferă ca acasă și i-a spus numărului 2 WTA „Ești în Dubai, nu în Constanța!”. Afirmația a stârnit zâmbetul Simonei și aplauzele fanilor din tribune. „E un sentiment senzațional să fiu încurajată astfel. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au venit aici, cât și celor care mă urmăresc de acasă”,  răspuns Simona Halep.

De altfel, Simona a postat și un mesaj pe Twitter în care a arătat că s-a simțit ca și cum ar fi jucat acasă.

Simonei nu i-a fost deajuns desprinderea la 4-2 pentru că Bouchard şi-a recuperat imediat serviciul şi, după ce a anulat o şansă de rebreak a Simonei, canadianca a egalat la 4.

Numai două procente la eficacitatea pe retur au făcut diferența pe finalul setului de început într-un tie break în care, mereu la conducere – 4-2, respectiv 5-3, Halep s-a impus, la 4, după un vole greşit de Bouchard.

Inspirată să ceară verificarea urmei mingii ca să consolideze break-ul, Halep a irosit 3 puncte de 3-0 şi 4-1 în ghemuri jucate de Bouchard cu lacrimi în ochi, în ciuda sfaturilor antrenorului ei, Michael Joyce.

Cinci puncte a mai cedat Halep în următoarele 5 game-uri, ca să se califice în optimile de finala de la Dubai, după al treilea succes consecutiv în dauna canadiencei care a împiedicat-o să dispute finala de la Wimbledon 2014.

Cu un plus de 105 puncte adunate deja și a treia favorită la Dubai, Halep este plasată în aceeași jumătate de tablou cu Osaka, învingătoare în ultimele două Grand Slam-uri, şi Sabalenka. Osaka a fost însă eliminată de Kristina Mladenovici în primul meci la Dubai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite