“Cuvinte care se văd, gesturi care se aud” - un proiect care permite accesul la cultură prin teatru pentru persoanele cu deficiențe de auz

Teatrul nu are limite de vârstă, dar nici de limbaj, după cum ne demonstrează 50 de copii cu deficienţe de auz. Uniţi de un singur scop, elevi de la şcoli speciale şi şcoli cu program normal din Bucureşti au acceptat provocarea proiectelui "Cuvinte care se văd, gesturi care se aud''. Timp de aproape o lună, alături de actori de la Teatrul Excelsior, vor lua parte la ateliere de teatru.

17 Martie 2018, 20:00 (actualizat 17 Martie 2018, 20:02) Știrile TVR |
Cuvinte care se văd, gesturi care se aud
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Teatrul şi muzica nu ţin cont de graniţele cuvintelor - au descoperit 50 de elevi cu deficienţe de auz, care participă la proiectul ''Cuvinte care se văd, gesturi care se aud''.

La acest proiect s-au alăturat şi 25 de elevi de la şcolile cu program normal din Bucureşti, dar şi 17 actori voluntari ai Teatrului Excelsior. Deşi comunicarea nu a fost simplă la început, ajutaţi de interpreţii mimico-gestuali, cu mic cu mare, au fost împărţiţi în echipe 5 echipe mixte, iar în perioada 19 martie-13 aprilie vor participa la ateliere de teatru.

În străinătate teatrul în limbajul mimico-gestual este o normalitate, însă în România nu a avut loc niciun astfel de spectacol.

Pe 17 aprilie, Sala Palatului din București va găzdui un spectacol de teatru folosind și limbajul mimico-gestual, în cadrul Festivalului Cuvinte care se văd.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI