„Capete înfierbântate 2020”, în regia lui David Schwartz, un spectacol despre criza sanitară şi sistemul de sănătate din România

8 octombrie 2021, 18:10

„Capete înfierbântate 2020” e un puzzle de situații și personaje reale, dar ficționalizate, asa cum au fost ele reflectate de știrile din perioada stării de urgență prin care am trecut acum un an.

Medicul obligat să părăsească locuința închiriată pentru că lucrează în mediu „contaminat”, doctorița demisionară de la Terapie Intensivă supusa unui bullying online, clinica privată care nu acordă asistenta bolnavilor de covid sau cea de dializă care ascunde cazurile de infectare.

Pentru cei doi actori, Oana Rusu şi Alexandru Potocean spectacolul e un tur de forţă. Îi însoţesc muzicienele Maria Sgârcitu și Teodora Retegan.

Una dintre cele mai puternice scene din spectacol e aceea care alătură contrastant discursul cinic al omului de afaceri care consideră riscul pandemiei insignifiant în raport cu cel economic, şi cel empatic al unei îngrijitoare românce dintr-un cămin de bătrâni din Italia.

Spectacolul prezintă un sistem medical în prag de colaps, ros de corupție, subfinantat şi căpuşat de operatori privaţi. Accentele critice vizeaza în bloc clasa politică.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite